Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міністр розповів, коли в Україні планують запровадити повний карантин

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що до кінця грудня потреби вводити локдаун немає. Водночас міністерство рекомендуватиме запровадити жорсткий тритижневий карантин від початку 2021 року.

Про це Степанов розповів під час брифінгу 4 грудня.

За його словами, післяноворічний локдаун дозволить розвантажити медичну систему перед сплеском захворювання на грип, який зазвичай відбувається наприкінці січня.

“Спираючись на медичні й епідеміологічні показники, ми будемо пропонувати уряду плановий жорсткий карантин із максимальними обмеженнями починаючи з перших чисел січня. Вважаємо, що тривалість такого карантину для того, щоб досягти максимального ефекту, повинна бути три тижні”, – повідомив міністр.

За словами Степанова, за поточного рівня навантаження на медичну систему ситуація лишатиметься контрольованою до кінця грудня.

“Наразі ми як міністерство не будемо рекомендувати вводити жорсткий карантин до кінця грудня, адже бачимо стабільний приріст нових випадків коронавірусної хвороби без різких стрибків. Але у зв’язку з тим, що рівень захворюваності та рівень госпіталізації лишається на достатньо високому рівні, ми бачимо необхідність збити цю хвилю розповсюдження ковіду і довести її до мінімально можливих цифр”, – заявив він.

Також міністр додав, що медичні та епідеміологічні показники підтвердили ефективність введення попередніх карантинних обмежень, зокрема, “карантину вихідного дня”. За словами Степанова, це дозволило знизити кількість нових випадків на 20%.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН