Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївська область отримала ще 24,3 млн грн на кисневу підтримку

Про це повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я Миколаївської ОДА Оксана Черненко. За її словами ці кошти також будуть направлені на закупівлю кисневих концентраторів та монтування точок доступу до кисню. Оксана Черненко нагадала, що за перший транш, який склав 4,8 млн грн вже отримано 35 кисневих концентраторі, очікуються поставки 52.

 

«Кошті розподілені до області та використовуються усіма закладами, які подавали заявки та уклали договори на поставку кисневих концентраторів, монтаж точок доступу, іншого обладнання тощо», – надала роз’яснення Оксана Черненко.

 

Також отримано 11,7 млн грн від Уряду на лабораторне обладнання та матеріали для визначення антитіл на COVID-19. Ці кошти також будуть розподілені до закладів охорони здоров’я області.

 

Відповідаючи на питання стосовно страхування медичних працівників Оксана Черненко зазначила, що усі лікарі, безпосередньо задіяні до надання медичної допомоги хворим на COVID-19, застраховані. Страхування здійснювалось за рахунок коштів місцевих бюджетів, коштів благодійників та інших джерел не заборонених чинним законодавством.

 

За її словами, на сьогодні, в спеціалізованих шпиталях працює 3472 медичних працівника, в тому числі 757 лікарів та 2361 молодший медичний працівник. 3092 медиків на сьогодні застраховано. Завершують страхування в КНП «Очаківська багатопрофільна лікарня», яка нещодавно була включена до переліку опорних лікарень по боротьбі з коронавірусною хворобою.

 

На кінець листопада на здійснення страхування було витрачено 3280,5 тисяч гривень.

Миколаївська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН