Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З 16 січня сфера обслуговування перейде на українську мову: що це значить

В Україні з 16 січня наступного року сфера обслуговування повинна повністю перейти на українську мову. Про це повідомив у Facebook уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

 

За його словами, відповідно до статті 30 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, всі надавачі послуг, незалежно від форми власності, зобов’язані обслуговувати споживачів і надавати інформацію про товари та послуги державною мовою.

 

“З 16 січня 2021 року мова обслуговування споживачів – українська. У супермаркеті та в інтернет-магазині, у кав’ярні, банку, на АЗС, в аптеці чи бібліотеці, де б ти не був – обслуговування має бути українською. Лише на прохання клієнта його персональне обслуговування може здійснюватися іншою мовою”, – заявив Кремінь.

Він закликав українців у разі порушень звертатися до уповноваженого із захисту державної мови.

 

Як повідомляли новини “Сьогодні”, у квітні минулого року Верховна Рада прийняла закон про українську мову. Документ регулює застосування української мови як мови громадянства України, застосування української мови в діяльності органів державної влади, органів влади АР Крим, органів місцевого самоврядування, державних і комунальних підприємств, установ та організацій, інших суб’єктів господарювання державної та комунальної форм власності.

 

segodnya.ua

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН