Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поліція Херсонщини посилила профілактичні заходи з безпеки дорожнього руху

За аналітичними даними управління превентивної діяльності обласного главку поліції за 10 місяців 2020 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на території Херсонщини зафіксовано зростання на 1,3% кількості дорожньо-транспортних пригод з постраждалими. Також на понад 32 відсотки зросла кількість загиблих в ДТП громадян (2020: 103, 2019: 78). Тому за ініціативи керівництва поліції Херсонської області з 17 листопада розпочалося проведення «Місячника безпеки дорожнього руху». Профілактичні заходи направлені на покращення безпеки дорожнього руху на автодорогах та вулицях населених пунктів області, тим самим на попередження та недопущення загибелі і травмування людей в дорожньо-транспортних пригодах.

За словами заступника начальника управління превентивної діяльності обласного главку поліції Андрія Білоконя, з метою досягнення позитивних результатів профілактичного відпрацювання поліцейські груп реагування районних підрозділів поліції не тільки значно посилили увагу за дотриманням Правил дорожнього руху його учасниками. Також проводиться роз’яснювальна робота з водійським складом автопідприємств, в першу чергу фірм-пасажироперевізників, відвідуються трудові колективи та навчальні заклади, проводиться обстеження вулично-дорожньої мережі на предмет виявлення недоліків у організації дорожнього руху. Для профілактики аварійності використовується й наочна агітація.

Також за першу декаду від початку відпрацювання працівники груп реагування патрульної поліції районних поліцейських підрозділів вже виявили та припинили понад тисячу порушень Правил дорожнього руху, від керування були відсторонені більше 60 водіїв, які знаходились за кермом у нетверезому стані. Також було виявлено майже два десятки порушень правил проїзду перехресть та стільки ж – правил обгону, понад 35 порушень проїзду пішохідних переходів, майже 200 водіїв отримали постанови за ігнорування вимоги про обов’язкове використання пасків безпеки, 8 кермувальників під час руху розмовляли по мобільному телефону, тримаючи його в руці. Також було задокументовано понад 100 фактів порушень Правил дорожнього руху пішоходами.

Поліція Херсонщини закликає учасників дорожнього руху не порушувати правил дорожньої безпеки та пам’ятати, що вас чекають вдома живими та здоровими.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН