Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні вшанували пам’ять воїнів Другої світової війни

28 жовтня 2020 року виповнюється 76-а річниця вигнання нацистів з України. Про це у соціальних мережах нагадав очільник Херсонської ОДА Юрій Гусєв.

У далекому 1944-му цей день став визначальним на шляху до остаточної перемоги Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні.
В тій пекельній війні загинули мільйони українців – звичайних мирних жителів і відважних воїнів.
Завдяки їх мужності та героїзму, високому патріотизму та незламній силі духу сьогодні ми знаємо, що таке мир, що таке воля. А тому наш вічний обов’язок – пам’ятати їх подвиг, здійсненний ціною власного життя.
Доземно вклоняюся всім ветеранам: солдатам, бойовим офіцерам, партизанам, підпільникам, учасникам національно-визвольного руху, руху опору, звичайним громадянам, які на фронтах і в тилу сміливо давали відсіч ворогу.

Сьогодні Україна знову змушена боротися за мир на своїх територіях. Але подвиг дідів та прадідів надихає і вчить тому, що не може бути зависокою ціна свободи, ціна незалежності, ціна перемоги.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Візитівка міста Символіка міста Історія міста Історичні пам ятки Почесні громадяни Карта міста Міста-побратими 28 жовтня – День визволення України від нацистських загарбників. Перш за все, це свято ветеранів, на долю яких випало тяжке випробування війною. Наш святий обов’язок зберегти пам’ять про кожного, хто боровся з ворогом на фронті чи в тилу, загинув на окупованій території, в таборах смерті, чиє життя обірвалося на шляху до Великої Перемоги. Українці завжди пам’ятатимуть тих, хто гідно пройшов важкими дорогами війни, сумлінно виконав священний обов’язок мужньо захищав рідну землю. Із нагоди Дня визволення України у сквері Слави відбулося покладання квітів. Пам ять визволителів вшанували хвилиною мовчання.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН