Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Прийомні батьки Запорізького регіону підвищують кваліфікацію для порозуміння з дітьми

Спеціалісти Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели семінар-тренінг для 18 прийомних батьків та батьків-вихователів з міст Запоріжжя, Мелітополь, Запорізького, Токмацького, Приазовського, Веселівського, Розівського районів та Комиш-Зорянської об’єднаної територіальної громади.

Кожний із прийомних  батьків та батьків-вихователів має пройти таке навчання 1 раз на два роки для того, щоб підвищити рівень своєї компетентності з питань догляду, виховання і розвитку прийомних дітей для забезпечення законних інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Взагалі у 2020 році 141 особа з числа прийомних батьків та батьків-вихователів потребують підвищення виховного потенціалу, з них 100 осіб вже підвищили свою кваліфікацію.

На допомогу формуванню компетентності та підвищенню виховних можливостей прийомних батьків та батьків-вихователів спрямовані дії тренерів Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, що організують та проводять таке навчання.

Протягом навчання-тренінгу учасники поглиблюють знання з питань догляду, виховання і розвитку прийомних дітей, вдосконалюють вміння налагоджувати стосунки в сім’ї, вчаться взаєморозумінню.

Для того, щоб допомога у вирішенні проблемних питань кожної прийомної сім’ї була більш адресною, до заходу залучаються фахівці державних і громадських установ та організацій. Цього разу залучаються спеціалісти Служби у справах дітей Запорізької обласної державної адміністрації.

Наприкінці навчання прийомні батьки та батьки-вихователі отримали довідку про підвищення кваліфікації.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН