Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині попереджено злочинну схему з фальсифікації виборів у ОТГ

За погодженням з прокурорами Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру 23-річній жительці Херсона за фактами підкупу виборців та внесення до Державного реєстру виборців недостовірних відомостей про зміну виборчої адреси мешканців регіону (ч. 2 ст. 160, ч. 1 ст. 158 КК України).

Встановлено, що зловмисниця мала на меті штучне збільшення кількості виборців та подальшу можливість впливати на результати виборів. Задля цього, жінка підшуковувала осіб, які перебували в скрутному матеріальному становищі. Та за передану їм незначну грошову винагороду використовувала електронні підписи громадян, подаючи від їх імені до органу ведення Реєстру виборців фальсифіковані заяви про перереєстрацію місця голосування в межах окремої виборчої дільниці на Херсонщині.

Після відображення в реєстрі виборців інформації про зміну реєстраційної адреси зловмисниця перераховувала гроші на карткові рахунки таких «переселенців».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції області за оперативним супроводом УСБУ в Херсонській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Наразі, правоохоронці перевіряють обґрунтованість та дотримання порядку подачі, розгляду заяв на зміну виборчої адреси кількома сотнями виборців в межах цієї ж виборчої дільниці.

За вчинене фігурантці може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’яти років.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН