Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За викрадення автівки та крадіжки жителя Херсонщини позбавили майна

В січні 2019 року в Чаплинське відділення поліції з заявою про незаконне заволодіння транспортним засобом звернувся мешканець с. Балтазарівка. Чоловік повідомив, що якийсь зловмисник угнав автомобіль «ВАЗ – 2104», який заявник залишив на подвір’ї домоволодіння незачиненим та ще й з ключами в замку запалення. Невдовзі поліцейські встановили особу угонщика та повернули автівку законному власнику. Нині суд відправив правопорушника за грати та на додачу виніс рішення конфіскувати усе належне йому майно. Про це повідомили у відділі комунікацій поліції.

Після отримання заяви черговий підрозділу одразу орієнтував піші наряди та автопатруль. Через дві години група реагування виявила транспортний засіб покинутим у полі за межами села.

Паралельно з проведенням пошуків автомобіля слідчо-оперативна група проводила подвірний обхід та дізналася, що, коли автомобіль виїжджав з подвір’я, керманич не впорався та в’їхав у ворота сусідки. Жінка почула удар і перелякана вибігла на вулицю, де і побачила, що за кермом був не сусід, а інший чоловік. Жінка детально описала поліцейським угонщика. За описом оперативники одразу впізнали правопорушника, який до цього вже притягався до кримінальної відповідальності також за незаконне заволодіння. Зловмисником виявився 33-річний місцевий мешканець.

Поліцейські навідались до підозрюваного додому. Чоловік виправдовуватись не став і одразу зізнався у скоєному. Він пояснив, що в той день дуже втомився і не хотів повертатись додому пішки. А коли побачив незамкнений автомобіль з ключами в замку запалення, вирішив його угнати.

В ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що вказаний громадянин причетний ще й до скоєння кількох крадіжок з будинків односельців. Під час санкціонованого обшуку в його домоволодінні поліцейські вилучили викрадені речі заявників, серед яких були алюмінієвий посуд, газові балони та продукти харчування.

Суд визнав чоловіка винним у інкримінованих йому злочинах і відправив засудженого на п’ять років за грати з конфіскацією майна, яке належить йому на праві власності.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН