Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Майже 20 мільйонів гривень плати за землю перерахували землекористувачі Чаплинського району

Плата за землю традиційно залишається у трійці лідерів податкових надходжень до місцевого бюджету Чаплинського району та складає 17 відсотків від загальних надходжень місцевого бюджету. Саме тому Головним управлінням ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі приділяється значна увага ефективному адмініструванню земельного податку та орендної плати за землю.

У січні – вересні 2020 року до місцевого бюджету надійшло майже 20 млн гривень земельного податку та орендної плати за землю. З них:
10 млн грн – від юридичних осіб та ще стільки ж – плати за землю від фізичних осіб. Це на 3,4 млн гривень перевищує показники аналогічного періоду минулого року.

«Своєчасно отримана плата за землю сприяє фінансовій стабільності громад. Тож кожен власник землі чи нерухомості має обов’язок сплатити передбачений законом податок до бюджету громади, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування. Саме така податкова дисципліна кожного платника – основа фінансової самостійності та спроможності громад», – наголошує начальник Чаплинської ДПІ Оксана Добрянська.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН