Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відомий український кардіохірург зустрівся зі студентами у Херсоні

20 жовтня до Херсонського державного університету завітав відомий лікар-кардіохірург, професор, заслужений лікар України, доктор Інституту серця МОЗ України Борис Тодуров. У рамках візиту кардіохірург зустрівся зі студентами медичного факультету та прочитав лекцію професійного спрямування.

Представив гостя ректор ХДУ Олександр Співаковський. Очільник вишу вкотре наголосив, що робота зі стейкхолдерами – архіважливий елемент розвитку університету та капіталізації студентів. «Важливо, що такі відомі люди приїздять до нашого університету та спілкуються з молоддю. Я сподіваюся, що візит професора зробить вагомий внесок у формування вашої професійної та життєвої траєкторії», – звернувся до студентів ректор.


Перша частина лекції була присвячена профільним питанням розвитку кардіохірургії в Україні, а друга – мотиваційна. Лікар озвучив студентам-медикам статистику смертності від серцево-судинних захворювань за минулий рік, яка становить 66%. І це в два рази більше, ніж в провідних Європейських країнах. Щорічно в Україні фіксується 50 000 інфарктів.  

«За останні декілька років Інститут серця став лідером в кардіохірургічній галузі у нашій країні. На сьогодні це єдина клініка, яка здійснює імплантацію механічних сердець та його пересадку. За минулий рік Інститутом проведено майже 6200 операцій, з них на відкритому серці – більше 2000. За останні 6 місяців здійснено 5 трансплантацій», – зазначив Борис Михайлович. 

Кардіохірург розповів студентам-медикам, як врятувати пацієнта під час інфаркту у перші декілька годин. За його словами, важливо надати допомогу якомога скоріше, адже вони є вирішальними для подальшої долі хворого.  

Борис Тодуров виконав першу трансплантацію серця в Україні і вважається кращим вітчизняним кардіохірургом. На його рахунку багато високих державних нагород, світове визнання та успіх у професії. Борис Тодуров має 30-річний стаж роботи у медичній сфері, з них 14 років очолює Інститут серця МОЗ України.

Зустріч виявилася досить важливою для молоді, адже професор розповів про важливі віяння в медицині. І це, в свою чергу, викликало безліч запитань у майбутніх медиків. 

Поділився враженнями від зустрічі зі студентами й сам лікар: «Я отримав велике задоволення від спілкування з молодими колегами, котрі так жваво цікавляться новинками в кардіохірургії і в медицині загалом».

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН