Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Найдорожча земля на Херсонщині – у Верхньому Рогачику

За результатами земельних торгів до місцевих бюджетів Херсонщини надійшло  понад 7,4 млн. гривень орендної плати.

— Лише протягом третього кварталу року реалізовані права оренди на 79 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 2,3 тисячі гектарів на території 15 районів області. Розмір орендної плати, в середньому, підвищився зі стартових 8% до 11,28% від нормативної грошової оцінки земельних ділянок. До місцевих бюджетів надійшло майже 3,3 мільйона гривень орендної плати за перший рік користування землею, — повідомила  Наталія Гаврилюк, завідувачка сектором взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області.

У цілому, за результатами торгів, проведених від початку року, аграрії придбали права оренди на 186 земельних ділянок загальною площею 4882,76 га. Найбільше – 48 земельних ділянок на площі майже 882 га, були орендовані у Нижньосірогозькому районі, а найвища орендна ставка – 125,07%  зафіксована у Верхньорогачицькому районі.

— Середній розмір орендної плати по області склав 11,76% від нормативної грошової оцінки земельних ділянок, а місцеві бюджети за рахунок сплаченої орендної плати поповнилися на 7,45 мільйона гривень, що на 2,4 мільйона перевищує стартовий розмір, — додала Наталія Гаврилюк.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН