Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Злітно-посадкову смугу Херсонського аеропорту планують передати у держвласність

16 жовтня, має відбутися пленарне засідання чергової сесії Херсонської облради.

Це буде останнім засіданням депутатів нинішнього скликання (у всякому разі, якщо мова не йтиме про позачергові сесії). Адже вже у листопаді на їхні місця прийдуть нові народні обранці, а конфігурація фракцій істотно зміниться. І навіть самі назви багатьох партій будуть новими.

Поки ж вибори не відбулися, нинішній депутатський корпус намагається розв’язати питання, які накопичилися за рік. Одним з таких, зокрема, є питання про передачу злітно-посадкової смуги Херсонського аеропорту із власності територіальних громад Херсонщини у держвласність, до сфери управління Державного агентства інфраструктурних проєктів.

Необхідність прийняття такого рішення керівництво аеропорту пояснює включенням до державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року. Вимогами цієї програми є фінансування коштом державного бюджету лише тих об’єктів, які є державною власністю. Передбачається, що на першому етапі на проведення поточного ремонту злітно-посадкової смуги з державного бюджету у  2021 році буде виділено 240 мільйонів гривень. Як доповів депутатам директор комунального підприємства “Херсонські авіалінії” Віталій Кучерук, ці роботи дозволять продовжити безперервну експлуатацію смуги до п’яти років та підвищити пасажиропотік аеропорту до 500 тисяч осіб на рік (10-12 рейсів на добу).

Загальна вартість робіт по аеропорту, передбачених Програмою на 5 років, – 2 мільярди 240 мільйонів гривень.

Отже, питання про злітно-посадкову смугу вирішено включити до порядку денного сесії, і зараз усе залежить від рішення депутатської більшості.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН