Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Запорізькій області розпочалась осіння кампанія з імунізації диких тварин проти сказу

З 13 жовтня на території Запорізької області розпочалась кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Розподіл приманок з вакциною буде проводитись шляхом розкидання із літаків над лісовими та польовими угіддями Василівського, Веселівського, Великобілозерського, Вільнянського, Запорізького, Кам’янсько-Дніпровського, Мелітопольського, Михайлівського, Якимівського районів, частково на території Оріхівського, Приазовського та Токмацького районів. Планується літаками розповсюдити приманки з вакциною на площі близько 11,0 тис. км2 угідь.

Імунізація тварин буде проводитись вітчизняною вакциною «Орісвак» виробництва ТОВ «Укрветпромпостач». Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині — желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

Слід зазначити, що при проведенні пероральної вакцинації червоної лисиці та інших диких м’ясоїдних протягом трьох-п’яти років формується імунітет проти хвороби і тварини  отримують захист від інфікування вірулентним польовим вірусом сказу та не поширюють сказ. Тому даний захід є гарантією стабільної протиепізоотичної ситуації щодо сказу в дикій фауні на території Запорізької області.

Прохання до жителів області: при виявленні приманок  не брати їх руками і не переносити з місць розкладання.

Держпродспоживслужба у Запорізькій області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН