Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Понад 300 матусь Херсонщини отримали кошти замість “бебі-боксів”

З 1 вересня поточного року в Україні розпочалася монетизація пакунку малюка або як часто називають матусі “бебі-боксів”.

Так, замість звичної коробки з необхідними на перший час речами для малюка породіллі отримують одноразову грошову допомогу від держави у розмірі 5 тисяч гривень. Як можна отримати допомогу та за яким чином необхідно витрачати, журналісти інтернет-видання “Мій Херсон” дізнавалися у представників Департаменту соціального розвитку Херсонської облдержадміністрації.

По-перше, щоб отримати 5 тисяч гривень, породілля має протягом 12 місяців від дня народження дитини звернутися до ПриватБанку. Там вже відкрити поточний рахунок зі спеціальним режимом використання та отримати картку для виплат.

По-друге, необхідно звернутися управління соціального захисту населення за місцем проживання або реєстрації і надати відповідний пакет документів. За словами працівників Департаменту соціального розвитку ХОДА, до нього входить:

копія свідоцтва про народження дитини;

довідку з пологового будинку про неотримання пакунку малюка;

копія ідентифікаційного номеру або паспорту.

Після перевірки цих документів на рахунок матусі надійдуть обіцяні кошти.  Частина українців б’ють на сполох, адже не з чуток знають, що не всі матусі витрачають дитячі кошти за призначенням. Проте фахівці радять не панікувати, розрахуватися цими коштами у звичайному супермаркеті не вийде.

Напередодні впровадження монетизації Міністерство соціальної політики України заключило договори з торговими мережами, в асортименті яких є необхідні товари для немовлят та породіллі. До речі, з детальним переліком матусі Херсона можуть ознайомитися за посиланням.

І хоча з моменту запуску пілотного проекту пройшло більше місяця, кількість матусь Херсонщини, які вже отримали допомогу у такому вигляді, перевищує за три сотні.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН