Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці привітали захисників

Так сталося, що у сучасній історії нашої країни на 14 жовтня припадає одразу три свята: Покрова Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва та День захисника України.

Саме тому, 12 жовтня, у міському Палаці культури, напередодні великого релігійного свята та свята воїнів-боронителів рідної землі, керівництво міста вітало своїх героїв – мужніх захисників, які стоять на варті територіальної цілісності держави.

Для військовослужбовців військової частини А1736, 57-ї ОМПБр імені кошового отамана Костя Гордієнка та військових ракетно-зенітної бригади С300 підготували концертну програму Народний чоловічий хор МПК (керівник Ніна Шевєлєва), Марія Жаркова, батько і син Віктори Чабани, вокальний ансамбль «Чисті ключі» (керівник ЗПКУ Стефанія Олійник), Народний чоловічий вокальний ансамбль «Козацька воля» Козацького будинку культури (керівник Сергій Якуба).

Звісно, не обійшлося і без нагородження кращих і найсміливіших патріотів. Орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно) нагородили Євгена Черних. Нагороду батькам загиблого героя вручив секретар Новокаховської міської ради Олександр Лук’яненко.

«Знаєте, дуже символічно, що п’ять років тому президентом України було прийняте гідне і справедливе рішення започаткувати День захисника України. Це свято і сивочолих ветеранів. На жаль, і молодих ветеранів також. Але я впевнений, що наш народ, наше військо справляться з усіма негараздами і війнами, і попереду ще будуть добрі події, які ми будемо разом святкувати. Наша громада, усі жителі Нової Каховки мають до вас особливе ставлення. Зі святом вас, і бажаю щоб кожен день вашої служби був мирним», – промовив, звертаючись до присутніх Олександр Лук’яненко.

Цінні подарунки від міського голови та благодійного фонду «Н. Каховка» (іменні годинники) отримали військовослужбовці 57-ї ОМПБр: підполковник Ігор Єфіменко, старші лейтенанти Євген Босий та Владислав Глібов.

Грамотою Міністерства оборони України «За самовідданість і стійкість виявлені під час проходження військової служби, самовіддане служіння українському народу та вірність військовій присязі» відзначили молодшого сержанта резерву Андрія Хланя. Грамоту вручав військовий комісар Новокаховського міського військового комісаріату, підполковник Дмитро Самойлов.

Грамоти та квіти військовослужбовцям військової частини А1736 вручав командир 57-ї ОМПБр Анатолій Мішанчук. Це справжні солдати: Наталія Грищенко, Петро Колбасенко, Борис Гук, Альона Негрескул, Ірина Кисельова, Іван Броварник, Віктор Мацків, Юлія Процюк, Станіслав Олятовський, Олександр Шестопаль, Валерій Васильєв, Володимир Паламарчук, Валерій Візітов, Ольга Гупенталь, Сергій Мєдвєдєв, В’ячеслав Лонганюк, Анатолій Калькіс, Вадим Кобець, Владислав Войцехівський, Андрій Лахін.

Не забули і про іншу частину прекрасної половини людства, яка служить у збройних силах України. Квіти для жінок військовослужбовців підготували командир підрозділу гранатометників, голова громадської організації УБД та ветеранів АТО «Біла стріла» Дмитро Марков та його заступник Вадим Ковальов. Теплими словами та букетами члени ГО «Біла стріла» віддячили військовослужбовцям 57-ї ОМПБр: Ользі Грушковик, Оксані Копаль, Анні Марченко, Оксані Латій, Ользі Ліненко, Оксані Павлюк, Альоні Гавриловій.

Новокаховська міська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН