Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині пройшов марш до Дня Захисників України

Марш до Дня захисника України відбувся в місті Чорноморськ Одеської області. До заходу долучилися військові, волонтери, ветерани російсько-української війни та мешканці міста, розповіла кореспондентка Суспільного.

Учасники маршу зібралися о 10:30 та рушили проспектом Миру. Дорогою люди скандували “Слава Україні – Героям слава!”, “Одна єдина – соборна Україна”, “Україна – понад усе”. Також учасники ходи несли квіти та державний прапор України.

"Такі свята об’єднують". На Одещині пройшов Марш до Дня захисника УкраїниФото: Суспільне Одеса

Учасники маршу

За словами організатора акції та голови громадської організації ветеранів та інвалідів АТО “Рапіра” Геннадія Дошка, такий марш у місті проводять щорічно з 2014 року.

Марш ОдесаФото: Суспільне Одеса

Геннадій Дошко

“Багато хто каже, що ми хочемо щось комусь показати, що ми тут українці. Але ми це робимо для себе та для українців, шануємо пам’ять загиблих героїв, яких у нашому місті семеро”, – пояснив Дошко.

Марш захисників України тривав приблизно 30 хвилин. Фінішували учасники біля пам’ятного знаку Загиблим за Україну. Там відбувся молебен за мир та військовослужбовців з Чорноморська, які загинули на Донбасі.

Марш ОдесаФото: Суспільне Одеса

Молебен за мир

Олена Кутлова займається волонтерською діяльністю, допомагає сушити овочі та збирає їжу, яку потім відправляють на фронт та до шпиталів. До маршу долучилася, аби віддати шану загиблим захисникам України.

Марш ОдесаФото: Суспільне Одеса

Олена Кутлова

“Такі свята об’єднують людей. Бачу людей, які не ходили раніше, а цього року прийшли. Я б хотіла сьогодні побажати українцям стати українцями і єднатися навколо України”, – поділилася Кутлова.

Друг пані Олени – Олександр Кльосов – проводить у школах Чорноморська години патріотичного виховання. У коментарі Суспільному чоловік розповів, що для нього означає День захисника України.

"Такі свята об’єднують". На Одещині пройшов Марш до Дня захисника УкраїниФото: Суспільне Одеса

Олександр Кльосов

“Для мене, в першу чергу, це свято пам’яті тих хлопців, яких ми нажаль більш не побачимо. По-друге, це свято захисників, тих, які вже захищали чи ще захищатимуть Україну”, – поділився Олександр Кльосов.

За підрахунками організатора акції Геннадія Дашка, цьогоріч до маршу приєдналися приблизно 400 людей.

"Такі свята об’єднують". На Одещині відбувся марш до Дня захисника УкраїниФото: Суспльне Одеса

Молебен

"Такі свята об’єднують". На Одещині відбувся марш до Дня захисника УкраїниФото: Суспільне Одеса

Учасники маршу

"Такі свята об’єднують". На Одещині відбувся марш до Дня захисника України
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН