Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Станції Укргідроенерго готові до початку роботи в осінньо-зимовому періоді 2020/2021», – Ігор Сирота

6 жовтня відбулась виїзна нарада під головуванням в.о. Міністра енергетики України Ольги Буславець з питань забезпечення надійної роботи та сталого розвитку атомно-промислового комплексу. На порядку денному обговорювали питання підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу до проходження осінньо-зимового періоду 2020/2021, стану виконання Плану заходів щодо синхронізації об’єднаної енергетичної системи України з об’єднанням енергетичних систем держав-членів Європейського Союзу, роботи енергогенеруючих компаній на всіх сегментах ринку електричної енергії.

На початку засідання учасники розглянули питання підсумків роботи енергогенеруючих підприємств за 8 місяців 2020 року, а також стану їх підготовки до сталого проходження осінньо-зимового періоду 2020/2021. Під час своєї доповіді генеральний директор ПрАТ«Укргідроенерго» Ігор Сирота, звітуючи про ремонтну кампанію, зазначив, що реконструкція гідроагрегатів Укргідроенерго виконується відповідно до затверджених графіків заводів-виробників та міжнародних фінансових організацій.

Гендиректор зауважив, що на сьогодні на балансі Укргідроенерго перебуває 103 гідроагрегати, з них за підсумками ремонтної кампанії в Товаристві на сьогодні завершена реконструкція на 2гідроагрегатахта 16 гідроагрегатів знаходяться наразі у реконструкції, проведено капітальний ремонт на 6 гідроагрегатах та ще 6 у ремонті, а також на 82гідроагрегатахвиконано поточний ремонт.

«До кінця року ми виконаємо заплановані капітальні і поточні ремонти на гідроагрегатах ГЕС та ГАЕС Товариства», -підкреслив гендиректор Укргідроенерго. Звітуючи про стан підготовки Укргідроенергодо сталого проходження осінньо-зимового періоду 2020/2021 Ігор Сирота розповів, що наразі вже 4 філії Товариства отримали Акти готовності до роботи в ОЗП 2020/2021 рр., зокрема Кременчуцька ГЕС, Середньодніпровська ГЕС, Дніпровська ГЕС і Каховська ГЕС.

«На сьогодні у нас заплановано виконати 185 заходів по підготовці до осінньо-зимового періоду 2020/2021. Згідно з «Положення про порядок оцінки готовності об’єктів електроенергетики до роботи в осінньо-зимовий період» до 15 листопада Товариством планується виконати всі намічені заходи та отримати Акти готовності».

Під час обговорення зазначених питань Ольга Буславець відзначила, що для сталого проходження осінньо-зимового періоду Міненерго затвердило відповідні накази щодо ремонту основного обладнання електростанцій та забезпечення надійності роботи електричних мереж, і закликала всіх присутніх дотримуватися затверджених графіків. Також очільниця Міністерства енергетики зауважила, що запасів палива більш ніж достатньо для сталого проходження осінньо-зимового періоду:

«Запаси вугілля на ТЕС і ТЕЦ –3 млн. тон, що майже втричі більше, ніж це передбачено в нормативних документами щодо гарантованого запасу, яким ми маємо бути забезпечені. І запаси газу на сьогодні складають майже 28 млрд куб. м при затверджених розпорядженням Уряду 17 млрд кубів, і для сталого проходження опалювального періоду цього більш ніж достатньо, щоб почувати себе впевнено».

Також Ольга Буславець підкреслила, що споживання електроенергії за 9 місяців 2020 року перевищило прогнозні показники на 3%. Серед питань порядку денного виїзної наради також було обговорення проблем в роботі енергогенеруючих підприємств на організованих сегментах ринку електричної енергії (ринку на «добу на перед», внутрішньодобового, балансуючого, ринку допоміжних послуг), а також, на ринку двосторонніх договорів.

Пресслужба

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН