Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сервіс допомоги одиноким мамам запрацював у Херсоні

Як отримати статус одинокої матері, які документи потрібно зібрати, щоб отримати соціальну допомогу, як оформити дітей у дитячі садки й навіть де шукати роботу – відповіді на ці та інші запитання дає новий онлайн-сервіс «Не сама», створений за ініціативи Жіночого руху «ЗА МАЙБУТНЄ».

«Багато хто розраховував на «Державу в смартфоні», але на практиці жінки стикаються з дуже великою кількістю проблем. Тому, коли ми організували наш Жіночий рух, то прийняли рішення, реалізувати те, що так і не спромоглася реалізувати держава», − розказала очільниця Жіночого руху «ЗА МАЙБУТНЄ» Ірина Суслова.

Вирішення проблем, із якими стикаються одинокі матері, багатодітні матері (або ж батьки), насправді можливе. І в багатьох країнах держава створила всі можливості для допомоги й підтримки цих вразливих категорій. У першу чергу, це створення загальнодержавних центрів, які б надавали консультації і відповіді на питання, куди б жінки могли приходити, отримувати всі довідки й документи. По-друге, це реформування нормативно-правової бази.
«Мінсоцполітики повинно було б акумулювати всю інформацію, законодавчу базу, яка існує.

Класифікувати все це і звести до одного документа. Щоб жінка розуміла, що вона не сама зі своїми проблемами», − наголосила Ірина Суслова.

За її словами, чат-бот «Не сама» − лише пілотний проєкт. Надалі в планах – розширити такі можливості, надавати допомогу й багатодітним матерям, і жінкам, які проживають у сільській
місцевості, сприяти в отриманні доступу до медичних послуг, освіти.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН