Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В одній зі шкіл Запорізької області навчання у класах замінили “зеленими” уроками

Щоб максимально захистити дітей від коронавірусу Міносвіта надала рекомендації проводити заняття у школах на свіжому повітрі. Більш активно ідею підтримали школи сільської місцевості. Мінімум як дві школи Пологівщини перенесли уроки на природу. Учні здобуватимуть знання під деревами допоки триматиметься плюсова температура.

Парти та дошку розмістили на шкільному подвір’ї Інженерненської ЗОШ. Уроки там проводяться просто неба від початку навчального року.
Учням такі заняття цікавіші ніж у класах. Свіже повітря та споглядання природи сприяють активності та бадьорості у дітей, помічають вчителі.

Звичайно, дітям знадобилось трохи часу аби адаптуватися до нових умов навчання, не відволікатися і зосереджуватися на уроці. – зазначають педагоги. Величезним плюсом занять на свіжому повітрі є емоційне розвантаження дітей. Більшість уроків у школі проводять на подвір’ї, та все ж не всі. Такий предмет, як інформатика, проходить у комп’ютерному класі.

На подвір’ї Інженерненської школи одночасно можуть проводити заняття два класи. Гуманітарні науки не потребують сидіння за партами, тому такі уроки як природознавство чи історія, діти слухають просто сидячи на лавці. Дирекція навального закладу планує продовжувати практикувати зелені уроки. Та встановити навіс на подвір’ї школи, щоб за негоди діти мали можливість виходити на вулицю.

Інженерненська ЗОШ обслуговує учнів і інших сіл: Івана Франко. Зелене поле, Шевченки, частину Новокарлівки. Дітей до школи підвозить автобус. Загалом, у школі навчається 80 учнів.

Підтримали вчительський запал як діти, так і їх батьки. Вважають, що уроки на свіжому повітрі – найкраща профілактика будь – яким хворобам.

Як метод протидії коронавірусу, уроки на свіжому повітрі проходять і в КІнсько – Роздорівській ЗОШ.

Територія подвір’я школи вмістила близько двадцяти посадкових місць. Учні початкової ланки та навіть старшокласники могли відчути принади навчання на свіжому повітрі. Школярам викладали гуманітарні предмети. Новий процес навчання позитивно відзначився на самопочутті учнів, зазначають вчителі. Засвоювати новий матеріал теж не важко.

Як тільки погодні умови покращаться, роздорівці знову вийдуть навчатися на вулицю.

Найбільше зелені уроки до вподоби учням, що перебувають у групах подовженого дня. На природі діти більш уважно і активно виконують домашні завдання.

Як у місті

Класи міських шкіл налічують значно більше учнів, тому поводити уроки поза стінами закладу, рідко вдається( не беручи до уваги фізкультуру чи урок природи).

Запобігти скупченню дітей, винести в необхідній кількості парти та організувати навчальний процес із 25 – 30 учнями на подвір’ї, практично – недоцільно, – зазначають педагоги.

Районка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН