Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сільська школа зі своїм автодромом є у Запорізькій області

Розташована у Пологівському районі.

ШКОЛА МРІЇ СУЧАСНИХ ДІТЕЙ, ЯКА ВОНА? НАПЕВНО, ТАКА, ДЕ ДИТИНА ВІДЧУВАЄ СЕБЕ КОМФОРТНО, ДЕ ЇЙ ЦІКАВО ПОДАЮТЬ НАВЧАЛЬНИЙ МАТЕРІАЛ, ДЕ ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС СПОНУКАЄ ДО ВИВЧЕННЯ НОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ. САМЕ ТАКОЇ МОДЕЛІ ДОТРИМУЮТЬСЯ У КІНСЬКОРОЗДОРІВСЬКОМУ НВК.

1 вересня за парти тут сіло 204 школяра, з них 14 – це випускники та 20 першачків та ще 30 діток буде відвідувати дитячий садочок, відкритий на базі школи.

Для учнів початкової ланки у закладі створили цілий розважальний хол. Вчителі помічали, що хлопці обожнюють змагатися блей-блейдами, приносять їх з дому і на перервах влаштовують турніри, тому, аби дітлахам це було зручніше робити, з підручних матеріалів та парт створили величезну арену. Хлопчаки залишилися максимально задоволені. Дівчаткам також немає, коли сумувати, адже на перерві можна й у класики зіграти, й у «равлика» побавитись.

Цьогоріч у школі провели капітальний ремонт частини спортивної зали, а саме: роздягалень, туалету та душової кімнати. Перед цим за кошти Воскресенської громади замінили скрізь вікна на металопластикові, аби учням і вчителям було затишно й комфортно в ній перебувати, до того ж це ще й енергоефективно. Постійно також у школі замінюють меблі на сучасні та купують необхідні телекомунікаційні пристрої для навчання.

Але справжня родзинка Кінськороздорівського НВК – це величезний автодром. На ньому учні відточують свої вміння водити машину, на практиці вивчають дорожні знаки, орієнтуються у дорожній розмітці.

Для багатьох шкіл мати власний автодром та клас водійської справи –величезна мрія, а для сільської школи – буденність. Це гарна традиція тут, яка вже склалася десятиліттями. Учні 10-11 класів на базі школи у спеціально обладнаних кімнатах вивчають будову автомобіля, знаки, розбирають дорожні ситуації, а потім відразу закріплюють пройдений матеріал на своєму автодромі. По закінченню школи учні здають тести у сервісному центрі МВС на вміння керувати автомобілем, показують свої практичні навички та, якщо склали водійські іспити, по закінченню школи отримують водійське посвідчення із відкритою категорією С.

Також Кінськороздорівський НВК може пишатися своїм харчуванням, адже воно відповідає сучасності, і тут кухарі впроваджують меню, яке запропонував новатор Євген Клопотенко. У минулому році діти куштували кольорове пюре, нові й корисні мікси салатів, у цьому році кухарі обіцяють продовжити роботу у даному напрямку.

І щоб не говорили скептики, а школа на селі не те, що працює, а процвітає, якщо нею займаються освітяни-професіонали!

Пологівські вісті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН