Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У передмісті Херсона виявили сказ у бродячого кота

Це сталося на території Зеленівської селищної ради.

23 вересня 2020 року кіт прийшов до саду одного з приватних домогосподарств, а привітливі господарі його приютили та нагодували. На другий день, при спробі взяти кота на руки, тварина залишила на руках жінки подряпини, а вже наступного дня тварину знайшли мертвою.

Господарі будинку не розгубилися та одразу звернулися до державної ветеринарної служби.
25 вересня 2020 року тіло тварини було доставлено до Херсонської регіональної державної лабораторії ім. професора Л.С.ЦенковськогоДержпродспоживслужби, яка встановила, що у кота був сказ.

Жінку, яку кіт подряпав, направили до медичного закладу для надання лікувально-профілактичної допомоги.

У подвір’ї утримуються 5 котів та 2 собаки, які на даний час отримують вимушену вакцинацію та знаходяться під наглядом спеціалістів Херсонської міської державної лікарні ветеринарної медицини. Також спеціалістами установи проводиться вакцинація проти сказу й інших тварин, які знаходяться в осередку спалаху. Проводиться роз’яснювальна робота щодо профілактики сказу з населенням.

Це вже третій випадок сказу на території м. Херсона та прилеглих територіях з початку 2020 року. Нагадаємо, що перші два випадки було зареєстровано на території Антонівської (сказ у лисиці) та Комишанської (сказ у єнотовидного собаки) селищних рад. У обох випадках причиною захворювання тварин на сказ було поширення вірусу саме в дикій фауні.

Звертаємось до власників тварин: сказ не лікується, єдиним способом профілактики є вакцинація.

Держпродспоживслужба у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН