Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі влаштували концерт для безпритульних людей

Волонтери влаштували на вулиці Дальницька в Одесі концерт для безпритульних людей та запросили їх на обід. Захід організували представники благодійної організації “Деполь Україна”, повідомила кореспондентка Суспільного.

Обід та концерт присвятили пам’яті Святого Вікентія де Поля, який допомагав бідним людям без дому. Після вистави волонтери влаштували обід.

За словами керівниці одеського осередку організації Світлани Люшненко, їхні представники стоять з їжею на трамвайній зупинці з понеділка до п’ятниці та годують людей, як правило – першими стравами.

“У цей час, коли ми годуємо людей, ми спілкуємося з ними. Визначаємо їхні потреби. Допомагаємо інформаційно в пошуку роботи, за необхідності – відновити документи”, – пояснила Люшненко.

Якщо людина потребує притулку, організація знає, куди саме її направити. Крім того, філія “Деполь Україна” в Одесі має власний притулок.

“У нашому притулку також перебувають люди, які шукають собі роботу. Зазвичай, вони самостійно її знаходять. Крім того вони один одному допомагають у пошуках”, – розповіла Світлана.

Одна з тих, хто прийшла на обід – Світлана, вона живе без дому 20 років. Раніше жінка мешкала у Вінниці та працювала на швейній фабриці. У 2001 році Світлана поїхала працювати до Києво-Печерської Лаври, там декілька років вишивала.

Після того, як жінка повернулася до Вінниці, фабрика закрилася, так Світлана залишилася без роботи. Вона наголосила, що тут, в Одесі, могли б шити одяг для безпритульних, однак на роботу її не беруть.

Також на вулиці Дальницька надають медичну допомогу. У фургончику людей приймають сестри милосердя. Сестра Марта працює в одеській філії “Деполь” вже 9 років.

“Бувають такі дні, коли приходять люди, які не можуть винести свого страждання. І вони агресивні. Ця агресія, вона потребує любові. І є такі випадки, коли наступного дня ми бачимо, що ця людина, вона змінилася, вона приймає любов”, – розповіла сестра Марта.

За її словами, щодня за медичною допомогою звертаються від 20 до 50 людей.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН