Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонському виші дослідили аудиторний фонд університету

Про це повідомив ректор Херсонського державного університеті Олександр Співаковський.

На Вченій раді разом з колегами приймали важливі рішення для майбутнього нашого вишу та підбивали підсумки виконаної роботи. Повний перелік питань порядку денного — на фото нижче.

Продовжуючи філософію свого законопроєкту «Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” щодо зміни системи управління закладами вищої освіти (р.н. 8385)», я вважаю, що академічна спільнота, в якій панує система прозорості та довіри, абсолютно точно повинна мати чіткий розподіл повноважень. Саме цим законопроєктом була передбачена докорінна зміна існуючої архаїчної командно-адміністративної моделі управління університетами. Оскільки закінчується каденція голови Вченої ради, на наступному засіданні ми будемо обирати нового очільника. Для проведення цієї процедури одноголосно затвердили Положення про голову Вченої ради Херсонського державного університету. Це точно буде не ректор! Вчену раду не може очолювати керівник закладу вищої освіти або член його виконавчого органу. Адже найголовніше – це збалансування влади, а всі рішення повинні прийматися колегіально.

Вперше в історії ХДУ була створена спеціальна комісія, яка визначила готовність забезпечення якісної підготовки студентів по факультетам та проведення занять на належному рівні. Члени комісії оглянули весь аудиторний фонд вишу та опрацювали інформацію про:

– площу (метраж аудиторій);

– цільове призначення: 4 основні типи — навчальний, адміністративний, предметний, науково-дослідний;

– кількість посадкових місць;

– загальний стан аудиторій.

Проаналізувавши критерії оцінювання аудиторного фонду, комісія презентувала результати проведеної перевірки факультетів (на фото нижче).

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН