Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Близько 300 домівок у Великій Олександрівці пошкодив буревій

Про перебіг ліквідації наслідків негоди у смт Велика Олександрівка поінформував заступник голови ОДА Вадим Чабан під час онлайн-брифінгу.

За його словами, всі дороги селища розчищено від повалених дерев, проте роботи з розчищення території ще тривають.

“Наразі відомо, що обстеженню підлягає близько 300 домівок жителів селища. Станом на ранок обстежено 97 помешкань. За попередніми підрахунками, сума збитків становить понад 6,3 млн грн: 4 млн грн – збитки, які понесли жителі селища, та 2,3 млн грн – вартість відновлення робіт по комунальному майну”, – розповів Вадим Чабан.

Він додав, що від негоди постраждало енерго- та газопостачання в селищі. Роботи з їх відновлення тривають. За словами заступника голови ОДА, вчора без газу залишалось 904 абоненти, без електроенергії – близько 1000 абонентів.
“З 18 пошкоджених трансформаторних підстанцій відновлено 15, близько 509 абонентів вже підключено до мережі електропостачання. Крім того, АТ “Херсонгаз” розпочав відновлення газопостачання в селищі. До кінця цього тижня заплановано відновити 762 абоненти. Найскладніші роботи з відновлення газопостачання, а це 121 абонент, будуть проведені з 8 по 10 жовтня”, – зазначив Вадим Чабан.
Також вчора Великоолександрівською селищною радою прийнято рішення про виділення 100 тис. грн на матеріальну допомогу для найбільш незахищених верств населення, які постраждали від негоди.
Крім цього, вже передбачено можливість фінансування ліквідації наслідків негоди з обласного фонду будівництва на селі. Тобто жителі Великої Олександрівки, які потребуватимуть коштів для відновлення житла, зможуть отримати довгострокові позички на пільгових умовах.
Нагадаємо.
Цієї неділі, 27 вересня, у смт Велика Олександрівка сталася негода, яка завдала значних збитків: пошкоджено дахи будинків, споруд, а також дроти на лініях електропередач тощо.
28 вересня головою облдержадміністрації Юрієм Гусєвим було створено штаб з ліквідації наслідків негоди, який очолив заступник голови ОДА Вадим Чабан.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН