Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині розроблятимуть дорожню карту з покращення якості водопостачання

Питання забезпечення населених пунктів Херсонщини якісним водопостачанням сьогодні порушили на селекторній нараді, яка відбулася в онлайн-форматі.

Заступник директора Департаменту розвитку територій ОДА Іван Чорний розповів, що з 698 населених пунктів в області 679 забезпечені централізованим водопостачанням, що становить 97%. Проте наразі залишається проблемою подача питної води за графіком.

“Зношеність водопровідних мереж – зараз головна проблема. На жаль, на аварійних ділянках не проводяться планові та попереджувальні ремонтні роботи. Для розв’язання цієї проблеми варто розробити схеми оптимізованого водопостачання у населених пунктах. Це та дорожня карта, спираючись на яку, здійснюється планування та розвиток систем водопостачання в населених пунктах області”, – розповів Іван Чорний.

Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв наголосив, що вирішенням цього питання варто зайнятися невідкладно, аби до наступного понеділка по кожному населеному пункту були розроблені заходи, які необхідно виконати для забезпечення населення якісним водопостачанням.

Також очільник Херсонщини додав, що проєкти з покращення якості водопостачання можуть бути реалізовані наступного року в рамках національної програми “Велике будівництво”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН