Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Тактичні навчання за участі десантників Великої Британії відвідав Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Херсонщину

Сьогодні на Херсонщині у селі Львове Бериславського району відбулося тактичне навчання тактичної групи окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, підрозділів 16-ї десантно-штурмової бригади Збройних Сил Великої Британії та підрозділів Командування Сил підтримки Збройних Сил України.

 

 

Участь у навчанні взяли й вертольоти армійської авіації Сухопутних військ, бойові літаки Повітряних Сил ЗС України, а також  Королівських повітряних Сил ЗС Великої Британії.

 

Ознайомився з ходом проведення тактичних навчань особисто Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Херсонщину.

 

В ході практичного етапу навчань Президенту продемонстрували відпрацьоване захоплення плацдарму та форсування водної перешкоди на всіх видах десантно-переправних  засобах, а також подолання її по понтонному мосту.

 

Під час практичних дій в ході навчання здійснено подолання вплав водної перешкоди, десантування особового складу по-штурмовому, за допомогою спеціального обладнання, а також наведення понтонно-мостової переправи.

 

 

Як зазначив очільник області Юрій Гусєв, для Херсонської області посилення сил і засобів ЗСУ є особливо важливим через наявність спільного з тимчасово окупованими територіями адмінкордону.

 

«Для Херсонщини цьогорічні навчання дійсно є унікальними, адже відбуваються за моделлю Союзу оборони Естонії – Кайтселійту. Я вдячний Президенту України Володимиру Зеленському за те, що в рамках його візиту до Естонської Республіки стало можливим підписання Декларації про наміри щодо співробітництва у сфері територіальної оборони на Херсонщині між міністерствами оборони України та Естонії», – наголосив Юрій Гусєв.

 

Варто зазначити, що стратегічне командно-штабне навчання з Командуванням об’єднаних сил «Об’єднані зусилля – 2020» триває на всіх полігонах України, в акваторіях Чорного та Азовського морів.

 

 

Також поставлені завдання виконуватимуться і сформованими військовими частинами та підрозділами територіальної оборони. Навчання носить міжнародний характер і має на меті підвищення взаємосумісності між силами і засобами Збройних Сил України та з країнами-членами НАТО.

 

 

Загалом участь у ньому візьмуть близько 12 тисяч військовослужбовців із залученням до 50 одиниць артилерійських систем, близько 80 танків та 450 бойових броньованих машин, бойові кораблі, армійська авіація та Повітряні Сили.

 

До навчання, крім військових підрозділів Збройних Сил країн-членів НАТО (США, Великої Британії), залучаються радники Представництва НАТО в Україні, Офісу зв’язку НАТО в Україні, інструктори, військові радники та спостерігачі від Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Федеративної Республіки Німеччина, Литовської Республіки, Республіки Польща.

 

Загалом за проведенням навчання буде спостерігати до 200 іноземних інструкторів, військових радників та спостерігачів. Їх робота буде організована не тільки у військових частинах, підрозділах, штабах тактичного рівня, а й на пунктах управління стратегічного та оперативного рівнів.

 

Окрім того, стратегічне командно-штабне навчання «Об’єднані зусилля – 2020» дозволить підвищити взаємосумісність між силами і засобами як ЗС України, інших складових сил оборони, так і взаємосумісність із країнами-членами НАТО та визначити подальші напрями розвитку системи управління Збройними Силами України, розвідки, удосконалення системи зв’язку, обміну інформацією, організації взаємодії між складовими сил оборони.

 

Стратегічне командно-штабне навчання «Об’єднані зусилля – 2020» за своїм розмахом, складом сил та засобів і залученням наших партнерів є унікальним. У навчаннях беруть участь розвідувальна, винищувальна та бомбардувальна авіація країн-членів Альянсу, сумісне застосування сил спеціальних операцій та десантно-штурмових підрозділів у різних умовах обстановки.

 

В інтересах вогневого ураження буде здійснюватися прийняття, обробка та передача інформації від партнерів. Задіяно буде й прийняту на озброєння ЗС України автоматизовану систему управління зброєю. Проводитиметься масоване застосування частин та підрозділів ракетних військ та артилерії в комплексі з авіацією Повітряних Сил та зенітними ракетними військами.

 

На СКШН «Об’єднані зусилля – 2020» практично відпрацьовують декілька сценаріїв захисту України, які закріплюються практичними діями, уміннями та навичками, отриманими військовослужбовцями протягом навчального року.

Матеріал пресслужби ХОДА

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН