Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Президент України ознайомився із ходом проведення стратегічного командно-штабного навчання на Миколаївщині

Сьогодні, 23 вересня, Президент України Володимир Зеленський прибував з робочою поїздкою на Миколаївщині.

Глава держави спостерігав за перебігом стратегічних командно-штабних навчань з командуванням Об’єднаних сил Збройних сил України «Об’єднані зусилля – 2020», що проводяться із залученням визначених органів військового управління ЗСУ, органів управління інших складових сил оборони та позначенням дій військ.
Основні задання тактичних бригадних навчань окремої механізованої бригади оперативного командування «Північ» – це наступ на непідготовлену оборону, бій в урбанізованій місцевості та перехід до оборони.
Під час проведення стратегічного командно-штабного навчання учасники відпрацьовували штурм населених пунктів, наступ з ходу на непідготовлену оборону, атаку переднього краю противника та бій за оволодіння ротними опорними пунктами на першій позиції. Також було задіяно штурмову та армійську авіацію та інші силові структури (підрозділи Національної Гвардії України). Уперше на навчаннях було застосовано ПТРК FGM-148 «Javelin».
Особливістю СКШН «Об’єднані зусилля» є їх міжнародний характер. До проведення цих навчань для спільного виконання навчально-бойових завдань також залучені військові підрозділи збройних сил країн-членів НАТО (США, Великої Британії).

Такі стратегічні командно-штабні навчання є черговим кроком у набутті Збройними Силами України повної взаємосумісності зі збройними силами країн-членів НАТО.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН