Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Офіційно працюючі херсонці поповнили бюджет на 2,8 мільярда гривень ПДФО

За 8 місяців 2020 року з легальних доходів працюючих жителів Херсонщини до бюджетів усіх рівнів надійшло 2836 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 151 млн гривень перевищує показники аналогічного періоду минулого року.

Податок на доходи фізичних осіб залишається рекордсменом у фінансуванні місцевих бюджетів Херсонщини та основним джерелом їх наповнення. Його питома вага в загальних податкових надходженнях по області складає 74 відсотки.

За розподілом офіційна оплата праці та легальні доходи херсонців додали до місцевих бюджетів 2115 млн гривень. Ще 721 млн гривень склали надходження ПДФО до державного бюджету.

Легальний бізнес та офіційні робочі місця – основа бюджетної стабільності територіальних громад. Збільшення надходжень із податку на доходи фізичних осіб позитивно впливає на соціально-економічний розвиток Херсонської області. Адже органи місцевого самоврядування можуть самостійно забезпечувати належне функціонування закладів соціальної сфери та вирішувати питання розвитку громади, без виділення додаткових коштів із державного бюджету.

З вересня 2020 року підвищення мінімальної зарплати не лише покращить життя громадян, які отримують мінімальну зарплату, а й збільшить надходження до бюджету податку на доходи фізичних осіб і єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду.

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН