Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники херсонського вишу обговорили питання академічної доброчесності

Про це повідомив у соціальних мережах ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський.

Сьогодні на платформі Zoom відбулося засідання галузевої експертної ради з ОП Середня освіта (мова і література іспанська) та ОП Середня освіта (мова і література французька) першого (бакалаврського) рівня. Це була спільна робота, у ході якої увагу звернули на наші недоліки та недопрацювання, які ми вже почали виправляти. Під час конструктивної та професійної розмови обговорили критерій 5 стосовно академічної доброчесності і критерій 6 щодо людських ресурсів, які експертна група оцінила як «Е», однак ГЕР запропонували збільшити оцінку до рівня «В».

У нашому виші з 2019-2020 н.р. проводиться системна перевірка всіх кваліфікаційних робіт всіх рівнів вищої освіти на плагіат. Роботи з ознаками академічної недоброчесності не допускаються до атестації. В свою чергу НПП, в роботах яких виявляється плагіат, не допускаються до викладання освітніх компонент і не мають права бути гарантами освітніх програм. Стосовно кадрового потенціалу також ведеться інтенсивна робота.

Чекаємо чергового засідання Національного агентства, на якому дізнаємося підсумкові результати! Сподіваюся, вони будуть позитивні!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН