Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У стравах, якими годували вихованців Великоолександрівського садочку, виявили кишкову паличку

Нагадаємо, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області проводиться санітарно-епідеміологічне розслідування групового захворювання на харчову токсикоінфекцію відвідувачів Великоолександрівського закладу дошкільної освіти №3. Так, 1-2 вересня 2020 року до медичного закладу району за медичною допомогою звернулось 14 хворих, троє з яких отримали лікування в стаціонарі. Попередній діагноз – харчова токсикоінфекція.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та ДУ «Херсонський обласний лабораторний центр МОЗ України» відібрали проби харчових продуктів і готових страв, а також змиви для проведення відповідних лабораторних досліджень. У двох змивах з 40 виявили кишкову паличку. Також кишкову паличку знайшли і в харчових продуктах: у сирі, плові з м’ясом і молочній гречаній каші.

Окрім цього, фахівці районного управління Держпродспоживслужби провели інспектування дошкільного навчального закладу, під час якого виявили певні порушення санітарно-гігієнічних норм, а також порушення температурного режиму зберігання харчових продуктів, продукти без відповідних документів, з максимально наближеними до завершення термінами придатності.

Спеціалісти винесли припис на усунення виявлених недоліків. Також за статтею 65 закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти» складено протокол, про адміністративне правопорушення. Розмір санкції – 10 мінімальних заробітних плат. Наразі дитячий садок не працює.

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН