Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні почали розробляти Стратегію розвитку міста до 2030 року

9 вересня у міській раді відбулося перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку м. Херсона до 2030 року.

Під час її роботи було затверджено «План заходів з розробки Стратегії м. Херсона до 2030 року» та вирішено створити відповідний розділ на офіційному вебсайті міськради, у якому міститимуться усі  необхідні напрацювання.

Як відомо, у 2020 році закінчується дія попереднього Стратегічного плану економічного розвитку міста Херсона, який був розроблений у рамках проєкту USAID «Економічний розвиток міст», у зв’язку з чим виникла необхідність ініціювати розробку нового.

Переоцінку стратегічних пріоритетів розвитку Херсона визначили також і експерти ОБСЄ, які досліджували громади Херсона впродовж грудня 2019 року – січня 2020 року – у рамках проєкту «Діалог заради реформ та суспільного єднання в Україні».

Безпосередня робота  у напрямку розробки оновленого Стратегічного плану економічного розвитку у Херсоні розпочалася у березні цього року у співпраці з представниками ОБСЄ під час робочої зустрічі за участюпредставників виконавчих органів, депутатського корпусу та громадськості міста.

За її результатами прийнято спільне рішення: звернутися до проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Демократичне врядування в Східній Україні» щодо надання експертної підтримки на розробку Стратегії розвитку м. Херсона до 2030 року.

Відтак, у червні 2020 року проведено відеоконференцію з представниками USAID, у ході якої визначені перші кроки, які необхідно зробити для розробки Стратегії міста.

Нагадаємо, у серпні розпорядженням міського голови створено робочу групу з розробки Стратегії розвитку м. Херсона до 2030 року.

Наразі очікується відповідь від донора щодо подальшої співпраці у цьому напрямку.

Херсонська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН