Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На території Одеської області розпочалась імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу

На території Одеської області з вересня розпочалась пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Розповсюдження приманок з вакциною здійснюється шляхом розкидання з літаків над лісовими, мисливськими та польовими угіддями регіону.

Обробляється весь ареал, крім населених пунктів і водоймищ, а також за винятком територій, які підпадають під заборону польотів літаків. Дані заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин та знизять розповсюдження хвороби.

Звертаємо увагу, що приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром 3 см на 5 см із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області закликає всіх жителів області у разі виявлення приманок не брати їх руками і не переносити з місць розкидання.

Довідково:

Сказ — дуже небезпечне вірусне захворювання усіх теплокровних тварин і людини. Хвороба характеризується гострим перебігом, важким ураженням центральної нервової системи. За відсутності вчасного лікування закінчується летально.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН