Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З Одеської області розпочався тиждень Днів поля

Національна академія аграрних наук України повідомляє, що з 26 травня розпочинається тиждень Днів поля, метою якого є демонстрація і аналіз нових і перспективних в Україні сортів і гібридів сільськогосподарських культур селекції установ академії, а також технологій їх вирощування, які вітчизняні селекціонери можуть запропонувати для виробництва.

Заходи стартуватимуть в Одеській області і продовжаться в Миколаївській, Херсонській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях. Акцент буде зроблено на особливостях і перевагах озимих та ярих культур вітчизняної селекції при вирощуванні на богарних полях.

Заходи в рамках Днів поля пройдуть з забезпеченням усіх необхідних правил карантину.

26 травня 2020 року – День поля Селекційно-генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення

Місце проведення: СГІ-НЦНС, м. Одеса, Овідіопольська дор. 3,
ДП “ДГ “Покровське” СГІ-НЦНС”

ПРОГРАМА ПРОВЕДЕННЯ ДНЯ ПОЛЯ СГІ-НЦНС
26 травня 2020 р.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

9:00-10:00 Реєстрація учасників – фойє адмінбудівлі та демонстраційне поле СГІ-НЦНС
м. Одеса, Овідіопольська дор. 3
10:00-10:10 Соколов В.М., директор СГІ-НЦНС, член-кор. НААН – вступне слово, відкриття семінару
10:10-10:20 Петрів І.М., начальник управління аграрної політики Одеської обласної державної адміністрації – вітальне слово
10:20-10:30 Гадзало Я.М., Президент НААН, академік НААН – “Науково-організаційні засади сталого зерновиробництва в Україні в умовах змін клімату”
10:30-11:00 Литвиненко М.А., академік НААН, зав. відділу селекції та насінництва пшениці – “Сортові ресурси та адаптивні властивості нових сортів озимої м’якої пшениці селекції СГІ-НЦНС” (співдоповідачі: Лифенко С.П., гол. наук. співр. лаб. інтенсивних сортів пшениці, академік НААН; Накнечний М.Ю., зав. лаб. інтенсивних сортів пшениці)
11:00-11:10 Паламарчук А.І., зав. лабораторії селекції та насінництва твердої пшениці – “Сорти озимої твердої пшениці та перспективи їх впровадження у виробництво”
11:10-11:30 Лінчевський А.А., академік НААН, гол. наук. співр. відділу селекції та насінництва ячменю – “Нові сорти озимого і ярого ячменю селекції СГІ-НЦНС, їх особливості та переваги” (співдоповідачі: Легкун І.Б., зав. відділу селекції та насінництва ячменю)
11:30-11:40 Пастухов Д.В., регіональний представник ТОВ “Август-Україна”, – “Інтегрована система захисту зернових культур”
11:40-12:00 Презентації ефективних технологій, засобів захисту рослин та добрив – регіональні представники компаній-виробників та дистриб’юторів
12:00-13:00 Ознайомлення з діяльністю насінницьких господарств СГІ-НЦНС
(ДП “ЕБ “Дачна”, ДП “ДГ “Покровське”, ДП “ДГ “Зелені Кошари”, ДП “ДГ “Реконструкція”,ДП “ДГ “Жеребківське”, ДП “ДГ “Комунар”, ДП “ДГ “Мирнопільське”)
13:00-14:00 Перерва на обід
14:00-16:30 Продовження роботи. Індивідуальні зустрічі. Підведення підсумків. Закриття семінару.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН