Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Горностаївська лікарня взимку може залишитись без опалення

Критична ситуація з забезпеченням енергоносіями склалась у Горностаївської центральної районної лікарні. Через недостатнє фінансування заклад не в змозі закупити собі вугілля на зиму. Про це йдеться у зверненні депутатів Горностаївської районної ради, яке вони направили облдержадміністрації і облраді. Від обласної влади вони просять посприяти у виділенні цільової додаткової дотації на придбання енергоносіїв у сумі 1,6 млн грн.

— Ці кошти потрібні, щоб наша лікарня не зупинила свою роботу взимку. На жаль, коштів у місцевих бюджетах нема. Громади не мають можливості виділити додаткове фінансування лікарні. Загалом же закладу потрібно 500 тон вугілля, адже площа там чималенька – майже 6 тис. кв метрів. – прокоментував «Новому дню» голова райради Сергій Карпеченко.

Як вказано у зверненні депутатів, у 2020 році районна лікарня отримує фінансування, якого вистачає лише на оплату праці медперсоналу і частково на придбання медикаментів. Загалом же сплата комунальних послуг і витрати на енергоносії сягають тут 3 млн грн на рік.

«Лікарня у 2020 році провела заходи з модернізації та оптимізації системи опалення, власними силами відремонтувала котли опалення, залучала благодійників та меценатів щодо постачання альтернативних джерел опалення», — йдеться в повідомленні.

Якщо закупити вугілля не вдасться, то лікарня, як попереджають депутати Горностаївської райради, може обмежити надання медичних послуг в умовах пандемії коронавірусу або ж узагалі закритись.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН