Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ігор Колихаєв про гранти для громад Херсонщини

Фраза «не вистачає грошей» посідає перше місце в переліку аргументів чиновників, чому в їх громадах не відбуваються зміни. І це проблема, адже цікаві соціальні та інфраструктурні проєкти реалізуються там, де люди шукають можливості, а не виправдання.

Ігор Колихаєв впевнений, що громади мають не тільки чекати дофінансування з державного бюджету, а користуватися всіма можливостями. Одна з таких – отримання підтримки від міжнародних організацій.

Днями Міністерство розвитку громад та територій України оголосило про початок конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку. Вони фінансуватимуться за рахунок коштів Європейського Союзу.
https://decentralization.gov.ua/news/12772

Так, це міжнародні гранти. І отримати їх абсолютно реально. За минулі шість років Україна здобула більше 5 мільярдів доларів від країн-донорів та міжнародних організацій на реалізацію сотень проєктів.

Показовий приклад успішного отримання та реалізації гранта у Херсоні є Антонівська ЗОШ №21 – «Зелена школа». Її директорка Галина Луговая захистила проєкт на конкурсі та виборола фінансування будівництва еко-школи, вартістю 2,5 мільйони євро, роботи проводили фінські будівельники.

Сьогодні Галина Лугова долучилась до команди «Нам тут жити!» та радо поділиться досвідом підготовки грантових заявок.

В свою чергу Ігор Колихаєв готовий підтримати всі громади Херсонщини: «Це – шанс. Беріть участь, пробуйте та перемагайте. Я допоможу всім, що в моїх силах!»

Якщо у вас є пропозиції чи ідеї розвитку Херсона, надсилайте їх команді Ігоря Колихаєва:
:calling:Написати в Viber
https://clc.to/HC2nrw
:calling:Написати в Telegram
https://clc.to/hYQ4Vw

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН