Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На території Антонівської селищної ради виявили сказ у червоної лисиці

26 серпня 2020 року до Херсонської міської державної лікарні ветеринарної медицини надійшов виклик про труп лисиці, який знаходиться на одному з подвір’їв у смт Антонівка. 

У результаті епізоотичного розслідування вдалося встановити, що лисиця мала сутичку з домашніми тваринами власника одного з приватних домогосподарств. Тварини були щеплені проти сказу та знаходяться під наглядом місцевого лікаря ветеринарної медицини Антонівської дільничної лікарні ветеринарної медицини Херсонської міської державної лікарні ветеринарної медицини. Місце, де знайшли мертву лисицю, було продезінфіковано, а сам труп направлено до Херсонської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. Її фахівці встановили, що лисиця була хвора на сказ.

Протоколом Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Херсонській міській раді накладено карантинні обмеження на територію вулиці, де знайшли мертву тварину. Також на території будуть проводитись заходи, що передбачені чинною Інструкцією «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин», зокрема щеплення тварин проти сказу та проведення роз’яснювальної роботи серед населення. 

Повідомлення про контакт лисиці з людьми відсутні.

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН