Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На навчання до херсонського вищу вступили 20 аспірантів

Про це повідомив ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський.

– Сьогодні відбулося засідання приймальної комісії щодо вступу в аспірантуру. Перший проректор Сергій Омельчук доповів про проведення вступної кампанії до аспірантури та докторантури ХДУ на 2020-2021 н.р. З наступного року ми будемо працювати в рамках єдиної приймальної комісії, тобто вступна кампанія на всі освітньо-наукові рівні вищої освіти проводитиметься одночасно. Цьогоріч обсяг державного замовлення на підготовку наукових та науково-педагогічних кадрів в 2020 році за рахунок бюджетного фінансування проходить відповідно до тих обсягів підготовки, які затверджені Наказом Міністерства освіти і науки України від 05.08.2020 р. за № 1006. На державні пропозиції ми отримали 14 місць (5 – денна форма, 9 – вечірня). Відповідно цього року ми випускаємо 27 здобувачів бюджетної форми (19 – денної, 8 – заочної форми).

Завідувачка відділом аспірантури та докторантури Олександра Штепенко проінформувала колег стосовно особливостей формування контингенту докторантури та аспірантури. На жаль, цей рік демонструє невисокий рівень вмотивованості серед вступників, чому сприяє відсутність зовнішньої мотивації, невпевненість гарантів ОП у результатах акредитації освітньо-наукових програм тощо.

Як зберегти успішність бренду аспірантури ХДУ? Єдине виважене та стратегічне рішення – залучення до аспірантських програм грантових фінансових кейсів. Тому протягом двох місяців увага буде зосереджена на пошуках відповідних грантових ресурсів задля впевненості та вмотивованості наших майбутніх аспірантів.

Одноголосно з колегами прийняли рішення затвердити критерії оцінювання до вступних іспитів:
– вступний іспит – 50 балів;
– дослідницька пропозиція – 10 балів;
– іноземна мова – 40 балів.

І головне, до вступу рекомендовані 20 майбутніх науковців! Сподіваймося, успішних.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН