Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нові подробиці справи “Херсонбуду”: суд зобов’язав зареєструвати заяву про злочини Міністра

Вищий антикорупційний суд України ухвалив рішення, яким зобов’язав НАБУ внести в Єдиний реєстр досудових розслідувань заяву про злочин Міністра юстиції Дениса Малюськи. Справа стосується рейдерського захоплення майна ПАТ «Херсонбуд». Таким чином суд задовольнив скаргу ТОВ «КПД-5 С».

Денис Малюська Фото: Цензор.нет

Про це повідомили активісти «Стоп корупції» з місця подій.

У скарзі до НАБУ зазначено, що Міністерство юстиції України приймає рішення, які сприяють легалізації рейдерства. Зокрема, порушуючи норми закону, Міністр Денис Малюська одноосібно вирішує долю об’єктів нерухомості, попри те, що ці об’єкти є предметом спору в судах, ухвалює накази, які суперечать попереднім наказам Міністерства та повертають майнові права рейдерам.
Як випливає із тексту наказів, рішення на користь підставних осіб рейдерів прийняті при одноосібному розгляді та підписані Міністром Денисом Малюською.

Накази від 17.04.20 №1476/5 та від 28.04.20 №1534/5 Д.Малюськи позбавили законного власника –ТОВ «КПД-5С» – права власності на об’єкти нерухомості на користь осіб, які три роки вчиняють рейдерські дії. Цікаво, що саме в справі №923/128/19 Міністерство юстиції відстоює права ТОВ «КПД-5С», а отже, Міністр Малюська не може не знати сутності справи.

За законом, Міністерство юстиції не мало компетенції розглядати скаргу, адже питання права власності на майно, долю якого визначив Міністр юстиції, розглядають у судах.

Не знати про наявність судового спору Д.Малюська не міг, адже відповідачем у цій справі є Міністерство юстиції.

25.05.2020 року ТОВ «КПД-5С» подав до НАБУ заяву щодо початку кримінального провадження проти Міністра юстиції Малюськи за ч.4 ст.364 КК України за умисне одноосібне видання заздалегідь незаконних наказів №1534/5 від 28.04.2020 року та №1476/5 від 17.04.20 в інтересах Рошака М.С. та Ромащенко Р.О. та з корисних мотивів. Утім, провадження не було зареєстроване.
29.05.2020 року «КПД-5 С» подав скаргу на бездіяльність слідчих до Солом’янського районного суду м.Києва за місцем перебування НАБУ. Районний суд скерував справу до Вищого антикорупційного суду.

1 вересня суд задовольнив скаргу та зобов’язав НАБУ зареєструвати заяву «КПД-5С».

Зазначимо, ГО «Стоп корупції» в рамках спільного проєкту з інформагентством «Стоп корупції ТВ» здійснює журналістське та громадське розслідування масових випадків рейдерського захоплення підприємств в Херсоні. Як стало відомо, в 2017 році було здійснено рейдерське захоплення майна ТОВ «КПД-5С», яке належить та використовується в своїй господарській діяльності ПАТ «Херсонбуд».

У результаті розслідування встановлені факти, що до рейдерства причетний кандидат у мери міста Херсона Володимир Сальдо. За юридичним супроводом адвокатського об’єднання «ЖОВАННИК І ПАРТНЕРИ» нерухомість товариства з обмеженою відповідальністю «КПД-5С» перереєстроване на фірму-прокладку ТОВ «БК «Херсонбуд».

Громадськість занепокоєна тенденцією, яка може свідчити про використання Міністерства юстиції у схемах узаконення рейдерства.

«СтопКор» продовжує стежити за розвитком подій навколо майна найбільшої будівельної кампанії Херсонщини, заснованою родиною почесного громадянина Херсона Бориса Сандика.

Стопкор

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН