Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нелегальні комерсанти заблокували курортну автотрасу на Херсонщині

31 серпня на Херсонщині перекрили пожвавлену автотрасу. Близько двох десятків мешканців сіл Скадовського району вийшли на дорогу Олешки-Гола Пристань-Скадовськ, якою наприкінці курортного сезону рухаються тисячі машин із відпочивальниками. І заблокували її біля  села Михайлівки на знак протесту проти дій правоохоронців – вони, мовляв забороняють їм торгувати біля транспортної магістралі врожаєм овочів та баштанних. Однак поліцейські запевняють: ні про які заборони не йшлося: із торгівлею конче потрібно було навести лад – хоча б в інтересах безпеки самих комерсантів.

« Аби збути свій врожай, дехто з торговців розміщувався навіть не на узбіччі, а просто на закругленні дороги, поруч із потоком машин. Вони створювали аварійні ситуації, тому товар з проїжджої частини ми й вимагали прибрати. Особливо агресивно налаштовані протестувальники після цього справді перегородили автотрасу. Але їх вистачило всього хвилин на п’ятнадцять. Почувши попередження про кримінальну відповідальність за ці дії, люди звільнили проїзд. По тому домовилися, що  торгівля таки буде, але на безпечнішій ділянці, із розміткою окремих місць для кожного продавця та його краму. Для контролю стану справ сюди щодня приїжджатиме екіпаж сектору реагування патрульної поліції. Зрештою, ні на кого навіть адміністративних протоколів не складали – обмежилися попередженнями та роз’яснювальною роботою», — зазначив у телефонній бесіді з автором цих рядків начальник Скадовського відділу Національної поліції, підполковник Віктор Попов.

Слід додати, що базар чи то на трасі, чи біля траси добре «намуляв очі» не тільки автолюбителям і правоохоронцям. Голова Скадовської райради Олег Старенький повідомив, що на комерсантів і раніше було нарікання – залишають після себе купи сміття, і ніхто не бажає їх прибирати. Та й ринок замість стихійного можна було б облаштувати легальний, але ніхто не рветься брати на себе цей клопіт. Адже за торгівлю, бодай сезонну, на легальному ринку та за благоустрій ділянки треба платити. А наші рідненькі збувачі городини до такого не звикли. Нехай у грязюці та в пилюці, зате «на халяву».

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН