Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонському виші відбулась конференція для викладачів фізичної культури

Про це повідомляє у фейсбуці декан факультету фізичного виховання та спорту в Херсонському державному університеті Іван Глухов:

 В рамках серпневої освітянської конференції, яка проводилася в Херсонському державному університеті, відбулася зустріч викладачів факультету з вчителями фізичної культури. На локацію до спікерів доцентів кафедри теорії та методики фізичного виховання (Ольги Кольцової та Інни Городинської) завітали вчителі фізичної культури, які представляли різні райони області.

В рамках заходу були обговорені сучасний стан та перспективи розвитку фізичної культури, проблеми фізичного виховання школярів, рекомендації щодо викладання фізичної культури в умовах дистанційного навчання та обмежень через карантинні вимоги та багато іншого. Також були розглянуті основні напрямки та зміст курсів підвищення кваліфікації, які пропонує факультет:
1. Junior Z – фізична культура майбутнього.
2. Гейміфікація олімпійської освіти в контексті НУШ.
3. Фізичне виховання дітей з особливими освітніми потребами.
4. Варіативні модулі фізичної культури: стандарти та інновації.
5. Організація дистанційного навчання фізичній культурі.

Вивчення цих курсів дасть можливість освітянам ефективно використовувати інтерактивні засоби навчання та забезпечить впровадження новітніх форм рухової активності. Запропоновані напрямки можна адаптувати до будь-яких умов закладу освіти. Вся запропонована інформація відображає принципи модульного і дистанційного навчання, повністю відповідає вимогам програми з фізичної культури та концепції НУШ.

Усі напрямки викликали зацікавлення з боку вчителів, що проявилося в плідному дискусійному обговоренні питань стосовно новітніх видів рухової активності, варіативних модулів програми, здоров’язбережувальних технологій, підвищення мотивації підростаючого покоління до занять фізичною культури і спортом, а також щодо діджиталізації фізичної культури.

Ми щиро вдячні за злагоджену та продуктивну роботу і сподіваємось на подальшу співпрацю. Запрошуємо всіх на наші курси! Тільки разом ми зможемо побудувати і реалізувати нові підходи щодо створення освітнього середовища, яке засноване на здоров’язберігаючих технологіях і сприятиме гармонійному розвитку нашого молодого покоління!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН