Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Станіславі в бібліотеці створено соціокультурний простір

З 17 липня 2020 року в Станіславській громаді стартував проект «Соціокультурний простір для громади», який виконується випускницями Академії Жіночого Лідерства, яка реалізується Українським жіночим фондом в партнерстві з Національним Демократичним Інститутом Міжнародних Відносин (NDI) в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)». Станіславська ОТГ є партнером програми DOBRE, яка реалізується консорціумом організацій на чолі з організацією Всесвітні Громади (Global Communities) й фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Проект також реалізується за підтримки громадської організації «Білозерський центр регіонального розвитку» та Станіславської сільської ради.

Метою даного проекту є створення комп’ютерного центру на базі Станіславської сільської бібліотеки для надання можливостей доступу до комп’ютерної техніки та Інтернету мешканцям громади. На базі центру буде проводитися навчання комп’ютерній грамотності для людей пенсійного віку, людей з обмеженими фізичними можливостями та людей що перебувають у складних життєвих обставинах, жінок різної вікової категорії для подальшого використання в повсякденному житті та в період карантину. Окрім навчання будуть проводитися інформаційно-просвітницька робота з гендерних питань серед зацікавлених осіб та людей, які будуть проходити навчання. – розповідає Ольга Завещана, керівниця проекту. – Також проект передбачає трансформацію бібліотеки шляхом впровадження сучасних технологій та підвищення якості бібліотечного обслуговування. У оновленій бібліотеці будуть створені більш сучасні умови для використання вільного часу жителями громади, досвіду, бажання проявити свої здібності на більш комфортному бібліотечному майданчику. В бібліотеці мешканці громади отримають вільний доступ до комп’ютерної техніки та мережі Інтернет.

В бібліотеку буде придбано три ноутбука та мишки за кошти грантодавця. За кошти сільського бюджету Станіславської сільської ради буде підключено мережу Інтернет та вхід до будівлі бібліотеки буде облаштовано пандусом для покращення доступу до приміщення маломобільних груп населення. Всього бюджет проекту – 19977,00 грн, з них 18198 грн – фінансування УЖФ.

Соціокультурний простір для громади розпочне свою роботу з 01 вересня 2020 року. Навчання комп’ютерній грамотності буде проводитися щомісячно 2 рази на тиждень по 1 годині. За місяць зможуть пройти навчання 10 бажаючих осіб. 

Запис на навчання буде проводити бібліотекар Станіславської сільської ради Манченко Лілія Олександрівна.

Білозерка Інфо

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН