Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині закінчили досудове розслідування резонансної ДТП з трьома загиблими

22 червня близько 22:35 в м. Нова Каховка 35-річний водій автомобіля «BMW X5» здійснив наїзд на трьох пішоходів та з місця ДТП поїхав у невідомому напрямку. В результаті чоловіки, двом із яких було по 32 роки та одному 46 років, від отриманих травм загинули на місці пригоди. Водій тоді був поміщений під варту на 2 місяці.

Нещодавно міра запобіжного заходу для нього була подовжена ще на 30 днів. Наразі досудове розслідування закінчене. Обвинувальний акт погоджений обласною прокуратурою та найближчим часом буде направлений на розгляд суду. 

В ході досудового розслідування були проведені 12 необхідних експертиз. В результаті слідчим обласного главку поліції було зібрано достатньо доказів в обвинуваченні затриманого в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України) та завідомому залишенні без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через безпорадний стан (ч.1 ст.135 ККУ). Зокрема встановлено, що водій керував автомобілем, перебуваючи у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння.

Також транспортний засіб рухався в населеному пункті зі швидкістю не менше 140 км/год, що майже втричі перевищує дозволену швидкість.

Наразі досудове розслідування закінчене, обвинувальний акт затверджений прокурором обласної прокуратури та найближчим часом буде направлений до суду. Водієві може загрожувати 10 років позбавлення волі.

Національна поліція Херсонської області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН