Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі танкер Delfi поставили на рівний кіль

Технічні роботи з вирівнювання танкера Delfi, який сів на мілину біля одеського пляжу “Дельфін”, завершили. Як зазначив прессекретар Одеської ОДА Денис Соколов, нині з танкеру відкачують воду.

За його словами, за допомогою тросів буксири підняли передню частину судна з води.

Усі роботи виконували згідно з розробленим виконавцем — компанією “Краншип” та затвердженим капітаном порту Одеса планом виконання робіт з підйому Delfi, розповіли в Адміністрації морських портів України. В операції були задіяні чотири судна компанії “Краншип”: плавкран “Атлас-4”, основні буксири DiamondN, TopazN та допоміжний буксир “Авант”.

Як зазначили в АМПУ, корпус аварійного судна вирівнювали на рівний кіль два буксири – DiamondN та TopazN. Для рівномірного рознесення зусиль буксирів на “якомога більшу” площу тонкого борту судна, на його корпус наварили спеціально виготовлені стальні ферми.

Координували роботи обох буксирів з борту плавкрана “Атлас 4”, на якому знаходився оперативний штаб “операції”.

Завершити постановку аварійного судна на рівний кіль планують за допомогою вирівнювання кормової і носової осадки. Під час другого етапу корпус судна мають оглянути, провести герметизацію та ремонт. Внаслідок чого, план робіт та терміни можуть відкоригувати, додали в АМПУ.

Як повідомив міський голова Одеси Геннадій Труханов, роботи з підйому судна продовжують за планом.

“Якщо ще вранці крен був 80 градусів, зараз приблизно 45, плануємо продовжити викренювання до 30 градусів. Після цього підуть наступні етапи роботи”, – повідомив Труханов.

Він зазначив, що заплановані роботи, які вдалось виконати, принесли “відчутний” успіх, однак про повну “перемогу” поки говорити зарано.

Нагадаємо, 21 серпня керівник компанії “Краншип”, якій доручили прибирання судна, Андрій Іванов заявив, що Delfi приберуть з узбережжя не раніше початку жовтня.

Зазначимо, 13 серпня міністр інфраструктури України Владислав Криклій розповів, що танкер Delfi приберутьпротягом двох тижнів. Роботи мали повністю завершити до Дня Незалежності України – 24 серпня.

А 16 серпня на сторінці Адміністрації морських портів України в Facebook повідомили, що роботи з евакуації танкера Delfi можуть затримати на декілька днів, через несприятливі погодні умови.

Нагадаємо, раніше Адміністрація морських портів оголосила тендер на прибирання Delfi. Тоді вартість робіт оцінили в майже 25 мільйонів гривень. Утім компанія “Бруклін-Київ” виступила з ініціативою профінансувати операцію. Прибиратиме судно компанія “Краншип”. Як пояснив Владислав Криклій, в Адміністрації морських портів України погодилися на пропозицію “Краншип” зокрема, аби “зекономити державні кошти”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН