Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В яких закладах Запорізької області найчастіше порушують карантин

За два тижні перевірок в регіоні виявили майже 300 порушень

У Запорізькій області продовжують перевіряти, як магазини, кафе та ресторани, перукарні, аптеки дотримуються карантинних обмежень. Як з’ясувалось, вимоги карантину виконують не всюді, і це не зважаючи на те, що кількість нових випадків інфекції в регіоні щодня зростає.

Найбільше порушень зафіксували в продовольчих магазинах області. Серед перевірених об’єктів у 66%  випадків були виявлені невідповідності. Серед лідерів за порушеннями також кафе та ресторани (60% закладів), непродовольчі магазини (51%), перукарні, салони краси (39% перевірених закладів).

Інспектори фіксують, що ані продавці, ані покупці не використовують захисні маски та не дотримуються соціальної дистанції. Крім того, перед початком робочого дня співробітники закладів не вимірюють температуру, а приміщення не дезинфікують.

За порушення санітарних норм інспектори склали 132 протоколи про адмінпрорушення, повідомляє сайт запорізької облдержадміністрації.

Не дотримуються карарнтину також і  дитячих таборах. Як писав сайт “Запорозька Січ”, з 1 серпня в області відкрились 14 оздоровчих закладів для дітей. Деякі з них працювали з порушеннями карантинних вимог. На їх керівників склали адмінпротоколи.

– З початку введення карантину  спільно з органами влади та Нацполіцією проведено понад 17 тис. заходів нагляду. На сьогоднішній день складено близько  900 протоколів і відповідно винесено майже 800 постанов. Якщо глянути статистику сплати штрафів, то нині сплачено 212 тис. грн штрафних санкцій, –  розповів начальник ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктор Шершнєв.

Запорозька Січ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН