Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Перший Відкритий багатожанровий гумористичний фестиваль-конкурс «Шкварочка» зібрав 40 аматорських колективів

20–22 серпня відбувся перший Відкритий багатожанровий гумористичний фестиваль-конкурс «Шкварочка», який об’єднав аматорів Миколаївської та сусідніх областей, надав їм можливість незалежно від рівня майстерності проявити свій талант і поділитися культурою, традиціями свого краю.

 

Враховуючи карантинні вимоги та обмеження з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, у даному заході взяли участь 40 аматорських колективів малих форм загальною кількістю 130 осіб з Миколаївської, Одеської та Херсонської областей.

 

Виступи проходили на сцені літнього кінотеатру без глядачів та з дотриманням усіх карантинних вимог, а саме: обов’язковий температурний скринінг учасників і працівників, залучених до організації та проведення фестивалю; наявність санітайзерів у місцях скупчення людей; обов’язкове носіння захисних масок у приміщенні; заповненість літнього залу на 50 %; дотримання фізичної дистанції між учасниками не менш ніж 1,5 метри; шахматне маркування посадочних місць (з вільними місцями поруч, спереду й позаду); регулярне вологе прибирання та дезінфекція сцени й залу (з інтервалом в 1 годину).

 

Як казав відомий український поет, гуморист і сатирик, заслужений діяч мистецтв України Павло Глазовий: «Гумор — це велика справа». У цьому безперечно переконані й учасники фестивалю-конкурсу «Шкварочка», адже саме жарти — основа заходу. Конкурсанти виступали в п’яти номінаціях: «Пісенна шкварочка», «Гей, ушкварте, музики», «Жартівлива шкварочка», «Танцювальна шкварочка» і «Смачна шкварочка».

 

Солісти, вокальні, фольклорні та хореографічні колективи ділилися жартівливими номерами. Гурти народних і весільних музик представляли весільні польки, веселі переспіви, віночки українських пісень з елементами театралізації, танцями. Виконавці гумору та сатири розважали  авторськими творами й гуморесками Павла Глазового, Остапа Вишні, Петра Реброва, Василя Юдова та інших письменників. Особливо вподобали «Смачну шкварочку». Тут аматори готували, ділилися рецептами й колоритно презентували цікаві й смачні страви зі шкварками.

 

Яскравим завершенням став гала-концерт. У програмі взяли участь народний ансамбль танцю «Золотий колос» (м. Очаків, Миколаївська область), модельне агентство «Glyanec» (м. Миколаїв) і найкращі колективи-переможці фестивалю-конкурсу «Шкварочка 2020». Обов’язкова традиційна частина закриття заходу — церемонія нагородження. Тож, окрім незабутніх вражень, учасники отримали дипломи, кубки та цінні подарунки.

 

Творчим колективам та окремим виконавцям, які у зв’язку з посиленням  карантину  відмінили свою участь  у  фестивалі-конкурсі, оргкомітет надав можливість надіслати відео версію своїх виступів для дистанційного оцінювання журі згідно графіку їх участі.

За інформацією управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН