Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідав Нову Каховку

Раніше повідомлялось, що напередодні свят на Херсонщині дві доби з ознайомчим візитом перебували глави іноземних дипмісій та керівники представництв міжнародних організацій в Україні. До складу делегації входило більше 15 дипломатів, серед яких посли країн G7, ГУАМ, інших країн Європи та Азії, а також представники європейських інституцій.

Серед іншого, поважні гості відвідали виноробне господарство князя П.М. Трубецького, яке знаходиться у селищі Веселе та зупинялись на ночівлю в одному з готелів Нової Каховки. Саме тут до дипломатів приєднався міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє Online НК.

Користуючись нагодою, пан міністр виявив бажання ознайомитись з Новою Каховкою. Гідом цієї екскурсіоної подорожі він запросив бути міського голову Володимира Коваленка.

Як повідомив кореспонденту Online НК мер міста, пан Кулеба вперше побував у наших краях, тому з цікавістю поставився до пішої подорожі парковою зоною від культурно-розважального комплексу “Прем’єр” до стадіону “Енергія”. З великою увагою гість вислухав історію створення та розвитку міста енергетиків та машинобудівників, оглянув Палац культури як всередені будівлі, так і навколо неї. Дуже зацікавила дипломата також історія “кам’яних вишиванок”, створених митцем Григорієм Довженком. Їх налічується у місті більше двох тисяч квадратних метрів. Не оминули увагою і дитячий майданчик з його легандарним “Слоником”. Родзинкою  подорожі став Літніій кінотеатр, який виконує свої функції до сьогоднішнього дня. Ну, а всю панораму міста розгледіли з колеса обзору у парку атракціонів. Закінчилась прогулянка після оглядин спортивних споруд стадіону “Енергія”. На останок мер міста запросив знаного дипломата частіше приїздити до нас в гості та подарував йому книгу ” Кам’яні вишиванки Нової Каховки”.

– Керівник дипломатичного корпусу країни був дуже вражений побаченим та тим туристичним потенціалом, який є у нашому місті. Він переконався, що сьогодні Нова Каховка дійсно є перлиною таврійського краю. Також пан Кулеба просив передати подяку усім тим людям, які доглядають і підтримують такий стан курортного міста, а також побажав процвітання усім його мешканцям, – завершив свою розповідь міський голова.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН