Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Голова Одеської ОДА зустрівся з мешканцями Кілійського району

Про це голова Одеської ОДА Максим Куций повідомив на своїй сторінці у фейсбуці:

Сьогодні в рамках робочої поїздки відвідав центр Бессарабії — Кілійський район, який відрізняється своєю багатовіковою історією, рідкісними архітектурними пам’ятками та смачними рибними стравами.

Зустрівся з мешканцями та разом ми обговорили найбільш хвилюючі їх питання. Одразу на місці знаходили шляхи розв’язання складних питань. Для цього разом з нами до міста приїхали керівники правоохоронних органів області, ДСНС та профільних департаментів ОДА.

Найбільше людей хвилювала підтримка аграріїв та подолання наслідків посухи. Одеська ОДА веде постійний діалог з Урядом. Можу сказати, що фермери, які надали інформацію щодо збитків, отримають підтримку від держави.

Звісно, говорили про дороги. Окремо про маршрут з Кілії до Ізмаїлу, який потребує капітального ремонту. Надалі ця дорога забезпечить автомобільний зв’язок населених пунктів з майбутнім районним центром у м. Ізмаїл.

Важлива тема — розвиток туризму. Лише місто Вилкове, на мій погляд, — одна з головних туристичних родзинок всієї Бессарабії. А ще широкі та чисті чорноморські пляжі та затишні плавні Дунаю.

Кілійський район має колосальний етно- та екотуристичний потенціали, які необхідно реалізувати.

Мешканців також турбує питання прокладення групового водопроводу, який забезпечить питним водопостачанням жителів декількох сусідніх сіл Кілійського району. Представники громади зазначили, що наразі проект будівництва знаходиться на стадії відведення земельних ділянок під будівництво насосних станцій та потребує фінансової підтримки. Наш обласний департамент життєзабезпечення та енергоефективності взяв під контроль це питання та доповість про результати.

Зустріч вийшла відвертою та насиченою. Я вдячний мешканцям Кілійського району за активну позицію. Всі питання взяті під контроль та будуть вирішені найближчим часом.

  Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН