Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Ламають двері, б’ють скло”. Як в Одесі контролюють кількість пасажирів у громадському транспорті

На кінцевих зупинках міського транспорту в Одесі почали роботу контролери, які слідкують за дотриманням протиепідемічних заходів та пропускають людей у транспорт. Про це розповів начальник контрольно-ревізійного відділу КП “Одесміськелектротранс” Ігор Савов.

“Посадочні команди” сформовані з працівників комунального підприємства “Одесміськелектротранс” та диспетчерів маршруток. Загалом в Одесі за дотриманням протиепідемічних норм у транспорті слідкують 35 “посадочних команд”, – розповів Савов.

“Ми поставили команди там, де найбільша кількість пасажирів. А далі вже на розсуд водія. Десь вийшла людина, а десь зайшли дві, це ми вже не можемо проконтролювати. Пасажири деякі розуміють, деякі не розуміють, бувають війни, намагаються бити скло, ламають двері, кожний хоче проїхати,” — поділився Ігор Савов.

Він додав, що спецперепустки ще не запровадили, а усі пільги на проїзд збереглися. Також медики досі можуть зайти до громадського транспорту без черги.

Зокрема на зупинці 10-го тролейбуса працюють двоє працівників комунального підприємства “Одесміськелектротранс”. Вони слідкують, аби у міському транспорті перевозили пасажирів лише за кількістю сидячих місць.

Одна з пасажирок, яка чекала на громадський транспорт, розповіла Суспільному, що не всі водії дотримуються нових правил.

“Маршрутка повна, і добре, якщо там 5 людей у масках. Якщо навіть повна, то хоча б контролюйте, аби всі були в масках. Ось навіть я, якщо не сідаю у транспорт і просто стою на зупинці, то я теж стою чи подалі від людей, або у масці, бо мені вже більш як 60 років”, – поділилася жінка.

Натомість Юрій, який слідкує за кількістю людей у транспорті на вулиці Приморській, де курсує 210-ий автобус, розповів, що пропускає по 19 людей На всіх подальших зупинках кількість пасажирів контролює водій.

Юрій пояснив, що на маршруті №210 немає великого потоку людей, тому водіям не так складно дотримуватися карантинних обмежень.

“Кінцева зупинка з двох сторін, диспетчер дивиться, скільки сіло пасажирів, я дивлюся з іншої сторони. Наявність масок, звісно, обов’язкова, але за усіма не угледіти. Вони можуть сісти та зняти маску. Розумієте? У нас народ ще не зрозумів того, що сталося,” — поділився Юрій.

Він запевнив, що всі водії використовують маски й мають ще 10 запасних на “торпеді” для пасажирів, в яких масок немає.

Після кожного рейсу кабіну водія та салон автівки дезінфікують. А під час перезміни водіїв та після завершення роботи проводять санітарний та технічних огляд машин, наголосив Юрій.

Нагадаємо, від 20 серпня Одеса перебуває у “жовтій” карантинній зоні. Таке рішення ухвалили на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Тоді ж у трамваї та тролейбуси Одеси почали пускати пасажирів за кількістю сидячих місць. Такі обмеження запровадили черезпосилення карантинних заходів в Одесі та потрапляння міста до “жовтої” зони поширення COVID-19.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН