Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як відбувається літня виробнича практика у навчальних закладах Херсонщини в умовах карантину

Всупереч карантину літня виробнича практика кухарів у професійно-технічному училищі Нової Каховки таки відбулась. Адміністрація двох оздоровчих таборів Лазурного «Прибрежний» та «Чайка» запросили 60 учнів, за що дякуємо їх керівникам Ігорю Парфьонову та Тетяні Фоміній. До речі, вони задоволені рівнем професійної підготовки практикантів.

ДНЗ «ПТУ № 14 м. Нова Каховка» – чи не єдиний заклад в області, який організовує своїм учням оплачувану практику, з офіційним працевлаштуванням, на підприємствах. Кухарі і кондитери задіяні в організації харчування в гарячу літню пору, коли в них є потреба. Робота у них складна. Наприклад, в дитячому оздоровчому таборі «Прибрежний» 30 практикантів забезпечують 3-разове харчування близько 1200 дітей. І своєчасне виконання завдання залежить від злагодженої командної роботи.

На практиці учні не лише удосконалюють професійні компетенції, а вчаться дисциплінованості, самоорганізації, відповідальності за свою ділянку роботи. Бувають і непорозуміння, не без цього. Але це досвід, який загартовує характер і готує до реалій сучасного виробництва. Хотілось би розуміння від батьків, які іноді під різними приводами шукають своїм дітям «теплі місця» практики, де вони не занадто напружуються. Це медвежа послуга, адже в житті не буде тепличних умов. Досвід показує, що літня виробнича практика на базах відпочинку – найкращий спосіб формування конкурентоздатного фахівця.

Інформація для вступників: групи майже сформовані, але вакансії ще є.

Після 9 класу : кухар -4 місця, кухар-кондитер -5 місць, електромонтер – автослюсар – 3 місця, верстатник широкого профілю ( обробка металів) – 4 місця.
Після 11 класу : кухар-кондитер -6 місць, автослюсар – електромонтер – 6 місць; нянька – гувернер – 8 місць.

Прийом документів – до 25.08.2020 р. Не баріться!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН