Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Херсонській області намолочено понад 2 млн тонн зерна та зернобобових

Про це під час селекторної наради з головами райдержадміністрацій, ОТГ та міст обласного значення розповів директор Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення облдержадміністрації Олександр Паливода. 

«Цьогоріч аграріями області намолочено 2 млн 271,5 тис. тонн зернових і зернобобових культур з площі 696,5 тис. га. При цьому середня врожайність по області склала 32,6 центнера з гектара. Також вдалося зібрати 193,6 тис. тонн зерна озимого ріпака з площі 86,6 тис. га, середньою врожайністю 22,4 центнера з гектара», – зазначив Олександр Паливода.


Варто також наголосити, що на Херсонщині ще не закінчили збирання пізніх культур: проса, сорго, рису, кукурудзи та гречки. Тож загалом планують за підсумками року намолотити 2 млн 600 тис. тонн зернових.


Наразі на Херсонщині уже триває підготовка до наступного посівного сезону. Департаментом розвитку сільського господарства та зрошення спільно з районами сформовано структуру посівів озимих культур під урожай 2021 року. Попередньо визначено, що агропідприємствами буде посіяно 651 тис. га озимих культур: 574 тис. га озимих зернових, 383 тис. га озимої пшениці, 89 тис. га озимого ячменю та понад 77 тис. га озимого ріпака. При цьому на зрошуваних землях планують посіяти 87,2 тис. га озимих зернових культур. До речі, агровиробники області мають можливість отримати фінансову підтримку від держави. На фінансування відповідної програми цьогоріч передбачено 4 млрд гривень.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН